HR consultancy: Dirk Heirman

Loopbaan

Dirk Heirman startte zijn loopbaan als Compensation & Benefits consultant.
Nadat hij de basis van Comp & Ben onder de knie had, maakte Dirk de overstap naar Opel Belgium. Hij wilde aan ‘de andere kant van de tafel’ zitten, achter het stuur. Bij Opel Belgium was Dirk verantwoordelijk voor Comp & Ben, expats en staffing/workforce planning.

Na General Motors ging Dirk bij Johnson & Johnson aan de slag. Hier kreeg hij de kans zijn kennis internationaal uit te bouwen.
Dit resulteerde in een verantwoordelijkheid voor Compensation & Benefits voor alle Pharma R&D bedrijven van J&J, met medewerkers in 47 landen.
Gegeven de complexiteit, heeft Dirk vanaf dan begrepen hoe belangrijk het is een goede basis, een performant HCM systeem, te hebben.

Wanneer Dirk een opportuniteit om op de hoofdzetel van J&J een functie op te nemen krijgt aangeboden, besliste hij naar Delhaize over te stappen. Daar werden zijn verantwoordelijkheden terug lokaal, maar wel breder. Tijdens zijn periode bij Delhaize, droeg hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor Compensation & Benefits. Maar ook voor Payroll, HR Administration, HRIS, HR Analytics, Social Legal en General Services.
Het is in die periode dat Dirk ervaring opdeed met budgetering en het managen van managers. Hij stuurde een team aan van 83 medewerkers en ongeveer 20 externe consultants.

Wanneer Delhaize met Ahold fusioneert midden 2016, ontstaat de 5de grootste food retailer ter wereld. Met een omzet van 62 miljard Euro en 370.000 medewerkers.
Dirk kreeg de gelegenheid de verantwoordelijkheid op te nemen voor Benefits, vanuit de hoofdzetel in Zaandam, Nederland.

De overstap naar een eigen bedrijf

Doordat Ahold Delhaize de keuze maakt voor een decentraal model, kan Dirk de opportuniteiten die hij identificeert niet of onvoldoende snel implementeren.
Hierdoor komt Dirk tot het besluit een eigen bedrijf op te richten, DHR Partners. Hij wil zijn 20 jaar ervaring ten dienste stellen van andere bedrijven om zo duurzame partnerships aan te gaan.

Op zoek naar een HR Service Provider? Contacteer Dirk Heirman voor meer info?

Dirk Heirman DHR Partners